Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Παρασκευή, Μάιος 17, 2024
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 18:46

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017 - 2018

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Η 4η Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, δηλαδή στις 02/10/2017. Ήταν μια μέρα πολύ ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και για τα παιδιά και για μας τους εκπαιδευτικούς. Μάθαμε, γελάσαμε, τρέξαμε, χορέψαμε, ζωγραφίσαμε και νιώσαμε όμορφα ενωμένοι όλοι μαζί!

Στην αρχή η Α΄ και η Β΄ Δημοτικού έπαιξαν στην αυλή το παιχνίδι προσανατολισμού με το όνομα «Φωλίτσες» και το παιχνίδι συγκέντρωσης «Αριθμοί». Στο πρώτο παιχνίδι, όταν άκουγαν το όνομά τους, έπρεπε να τρέξουν στη σωστή φωλίτσΗ 4η Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, δηλαδή στις 02/10/2017. Ήταν μια μέρα πολύ ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και για τα παιδιά και για μας τους εκπαιδευτικούς. Μάθαμε, γελάσαμε, τρέξαμε, χορέψαμε, ζωγραφίσαμε και νιώσαμε όμορφα ενωμένοι όλοι μαζί!

Στην αρχή η Α΄ και η Β΄ Δημοτικού έπαιξαν στην αυλή το παιχνίδι προσανατολισμού με το όνομα «Φωλίτσες» και το παιχνίδι συγκέντρωσης «Αριθμοί». Στο πρώτο παιχνίδι, όταν άκουγαν το όνομά τους, έπρεπε να τρέξουν στη σωστή φωλίτσα, που τους είχε οριστεί από την αρχή και στο δεύτερο, είχαν σχηματίσει έναν μεγάλο κύκλο γνωρίζοντας τον δικό τους αριθμό και έτρεχαν σε ένα συγκεκριμένο μέρος κάθε φορά που τον άκουγαν. Όταν μπήκαν στην τάξη όλοι μαζί, μαζί με τη Δ΄ τάξη, έκαναν τις δραστηριότητες που φαίνονται εδώ: https://kids.bickids.com/sites/default/files/pdf/BIC-KIDS_sport_activite_el.pdf .

Η Γ΄ τάξη, αφού μίλησαν για την Παραολυμπιάδα, το δικαίωμα όλων στο ιδεώδες του αθλητισμού, καθώς και για τα ολυμπιακά αθλήματα, είδαν το βιντεάκι με τον τίτλο «Ημέρα Αθλητισμού (Παραολυμπιακοί) - Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών» και το βιντεάκι με τον τίτλο: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ». Κατόπιν, κατέβηκαν στην αυλή και έπαιξαν το παιχνίδι τήρησης κανόνων «Ζιγκ – Ζαγκ». Με τη βοήθεια κώνων, που σχημάτιζαν μία συγκεκριμένη διαδρομή, έπρεπε να τη διαβαίνουν χωρίς να κάνουν κανένα λάθος.

Η Δ΄ τάξη, εκτός από το παραπάνω τετράδιο δραστηριοτήτων, έπαιξε στην αυλή το παιχνίδι με το όνομα «Μπουγάδα». Στο παιχνίδι αυτό τα παιδιά έτρεχαν και έβρισκαν μέσα σε μια λεκάνη το κατάλληλο γράμμα για να φτιάξουν τη φράση "Γυμνάζουμε νου και σώμα". Μόλις έβρισκαν το κατάλληλο γράμμα με ένα μανταλάκι, το κρεμούσαν σε ένα σπάγκο και έδιναν τη σκυτάλη στο επόμενο παιδί της ομάδας. Η βασική κοσμοθεωρία των αρχαίων Ελλήνων: «Νο?ς ?γιής ?ν σώματι ?γιε?».

Η Ε΄ και η Στ΄ τάξη, αφού συζήτησαν για τον τίτλο της φετινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού «Αθλούμαι, χαράΖΩ το μέλλον», έφτιαξαν αφίσες με διάφορα όμορφα και αυθόρμητα μηνύματα αναφορικά με τον αθλητισμό και το παιχνίδι και τη χαρά που πηγάζει από αυτά. Κατόπιν, κατέβηκαν στην αυλή και έπαιξαν ενωμένες σκυταλοδρομία και αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Η μέρα αυτή ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι μαζί ενωμένοι χορέψαμε καλαματιανό πιασμένοι χέρι χέρι, όπως φαίνεται και στο βιντεάκι (https://vimeo.com/238426784).Το καλύτερο τέλος σε μια όμορφη μέρα! Και του χρόνου να είμαστε καλά, να μοιραστούμε πάλι χαρά, παιχνίδι και γνώση σε μία ημέρα διαφορετική, που μένει στη μνήμη και την καρδιά των παιδιών και των δασκάλων…

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top