Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 05:29

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου κάθε χρόνο για να μας υπενθυμίζει το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, την ειρήνη, την ισοτιμία, την ελευθερία λόγου και έκφρασης, με σκοπό μέσα από την τήρησή τους να «χτίζουμε» καθημερινά ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά!

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε τέσσερις (4) τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά της Δ' τάξης, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, συζήτησαν για τα δικαιώματά τους και αποτέλεσμα του ομαδικού διαλόγου ήταν η δημιουργία μιας 'αφίσας' στα οποία το κάθε παιδί έγραψε από ένα δικαίωμα... Σημαντική ήταν η εικαστική παρέμβαση της μαθήτριας Ντετιόνας που είχε και την ιδέα να ζωγραφίσει μια πολύχρωμη τάξη, 'πάνω' στην οποία το κάθε παιδί 'άφησε' τη δική του σφραγίδα! Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την ομαδικότητα και τη συνεργασία τους!

Πολυμέσα

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top