Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Πέμπτη, Μάιος 02, 2024
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 06:08

Η γιορτή του ΟΧΙ στο σχολείο μας

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους, Καθολική Γιαννιού και Μαρία Μαρινάκη, παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την όμορφη γιορτούλα που ετοίμασαν για την επέτειο του ΟΧΙ. Στη μουσική επιμέλεια της γιορτής σημαντική αρωγή προσέφερε η μουσικός μας, Δώρα Καραγκιοζάκη, το σκηνικό επιμελήθηκε ο εικαστικός μας, Νικόλαος Μήσια, μαζί με τα παιδιά της Δ΄ τάξης, και στα θεατρικά δρώμενα έδωσε τις θεατρικές της οδηγίες η θεατρολόγος μας, Μαρίνα Γεωργιοπούλου. Την τεχνική υποστήριξη της γιορτής και την επιμέλεια του χώρου είχε ο γυμναστής μας, Σάββας Νικολής.

Τα παιδιά, μέσα από θεατρικά μονόπρακτα, ποιήματα και τραγούδια, μας μετέφεραν πίσω στο χρόνο και μας υπενθύμισαν όλο το χρονικό των γεγονότων από την έναρξη του πολέμου του 1940 στην Ελλάδα μέχρι την απελευθέρωσή της το 1944.

Η γιορτούλα τους δημιούργησε στο κοινό ρίγη συγκίνησης υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο κάθε λαός οφείλει να τιμά, να σέβεται τους προγόνους του και να μην ξεχνά την ιστορία του. Γιατί, λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει από την αρχή.

Άντε, παιδιά, και του χρόνου!

 

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top