Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Πέμπτη, Μάιος 02, 2024
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 20:00

Διαδραστικός κινηματογράφος στο σχολείο μας

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 οι μαθητές μας παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Φωτόγραμμα».

Το πρώτο δίωρο τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελλάδα, χώρα των ποιητών και των συγγραφέων». Τα παιδιά γνώρισαν με ένα διαφορετικό τρόπο τον πλούτο των ιδεών και των αξιών των έργων των κυριότερων ποιητών και συγγραφέων της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και σημαντικά έργα τους. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού για τη λογοτεχνική μας κληρονομιά και αναφέρθηκαν ηθικές αξίες μέσα από τη μελέτη των λογοτεχνικών έργων.

Στα επόμενα δύο δίωρα, οι υπόλοιπες τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο». Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή αναπτύχθηκε η συναισθηματική νοημοσύνη. Σε καθεμιά από τις έξι ιστορίες που παρουσιάστηκαν τα παιδιά αναγνώρισαν, κατανόησαν, εξέφρασαν και αντιλήφθηκαν τα συναισθήματά τους. Επιπρόσθετα, ανέπτυξαν την ενσυναίσθηση και κατανόησαν τη σημασία της αυτοοεκτίμησης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Αξίες όπως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός, η ισότητα και η δικαιοσύνη αναδύθηκαν μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε και τα παιδιά επισήμαναν τη σημασία τους. Τέλος, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την αποδοχή του διαφορετικού μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Μέσω της άμεσης συμμετοχής των μαθητών και της διάδρασης ενισχύθηκε η ψυχαγωγική μάθηση, αφού τα παιδιά με ασύρματα τηλεχειριστήρια επέλεγαν τι θα δουν, απαντούσαν σε ερωτήσεις, ψήφιζαν και αλληλοεπιδρούσαν με το προβαλλόμενο βίντεο. Οι ίδιοι ένιωθαν πρωταγωνιστές και υπεύθυνοι για την εξέλιξη της δραστηριότητας. Δεν ήταν αμέτοχοι ή απλά παθητικοί θεατές, αλλά είχαν ενεργό ρόλο και λόγο στη δράση αυτή. Πραγματικά, εκείνη την ημέρα τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν μέσα σε ένα διαφορετικό μαθησιακό πλαίσιο. Ήταν μία όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία που τους άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

 

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top