Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 15:12

Ημερίδα στο σχολείο μας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

 

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης όλων των μαθητών του σχολείου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Καλογήρου Χριστίνα και τη δασκάλα Γαλουζή Γαλατιανή. Αναντίρρητα, ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη για την επιτυχία της ημερίδας ήταν η αρωγή, συμβολή και συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Το πρόγραμμα της ημερίδας μας φαίνεται παρακάτω:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

07/02/2019 – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ

 

Γ΄ & Δ΄ ΤΑΞΗ (α΄ δίωρο)

1.   Παρουσίαση για μικρά παιδιά δημοτικού (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

2.   Video από την Ελληνική Αστυνομία για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

3.   Παρουσίαση της ιστορίας που φτιάχτηκε με τη μορφή PowerPointαπό τα παιδιά της τάξης Γ2 με τη βοήθεια της πληροφορικού Καλογήρου Χριστίνας (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

4.   Ένα κουίζ 8 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής για αρχάριους εκτυπωμένο για το κάθε παιδί (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

Ε΄ & ΣΤ΄ ΤΑΞΗ (β΄ δίωρο)

1.   Video από την Ελληνική Αστυνομία για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

2.   Παρουσίαση για μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

3.   Παρουσίαση της ιστορίας που φτιάχτηκε με τη μορφή Power Point από τα παιδιά της τάξης Γ2 με τη βοήθεια της πληροφορικού Καλογήρου Χριστίνας (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

4.   Κουίζ με 15 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε έντυπη μορφή (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

Α΄ & Β΄ ΤΑΞΗ  (γ΄ δίωρο)

1.       Παρουσίαση «Saferinternet 5 – 7 yearsold» (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση) και συζήτηση με τα παιδιά με τη μορφή ερωταποκρίσεων. Η παρουσίαση περιείχε ένα παραμύθι και ένα τραγουδάκι.

2.       Βίντεο: «Ασφάλεια στο internet με λόγια απλά!»

3.       Δυο παιχνιδάκια που μοιράστηκαν σε έντυπη μορφή σε όλα τα παιδιά: «Ο Λαβύρινθος» και το παιχνίδι παρατηρητικότητας «Βρες τις διαφορές». (επισυνάπτονται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

4.       Παρουσίαση της ιστορίας που φτιάχτηκε με τη μορφή PowerPointαπό τα παιδιά της τάξης Γ2 με τη βοήθεια της πληροφορικού Καλογήρου Χριστίνας (επισυνάπτεται κάτω κάτω στη δημοσίευση)

 

Καθώς το διαδίκτυο είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων, είναι κοινώς αποδεκτό ότι όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας σίγουρα θα καταστούν χρήσιμα στην καθημερινή ζωή των παιδιών μέσα στο διαδίκτυο. Τα ίδια τα παιδιά χαρακτήρισαν την ημερίδα άκρως ενδιαφέρουσα και κοντά στα ενδιαφέροντα και την καθημερινότητά τους. Όλοι μαζί, λοιπόν, για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές διαδίκτυο!

Στιγμές από την ημερίδα μας φαίνονται παρακάτω…

 

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top