Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Τετάρτη, Μάιος 01, 2024
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 06:12

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και στο εργοστάσιο της ΒΑΠ

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 τα παιδιά των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του σχολείου μας με τους δασκάλους τους, την Καθολική Γιαννιού και τον Πέτρο Ανεστάκη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Μέλισσας, δηλαδή τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και στο εργοστάσιο της ΒΑΠ.

Αρχικά, στο Μουσείο της Μέλισσας τα παιδιά είδαν την παρουσίαση και έθεσαν πολλές πολλές ερωτήσεις στην υπεύθυνη της παρουσίασης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το μουσείο και είδαν και τις κυψέλες με τις ζωντανές μέλισσες που υπάρχουν εκεί. Ως ανάμνηση της επίσκεψής τους εκεί τους δόθηκε δώρο ένα μελεκούνι, το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΒΑΠ. Εκεί τα παιδιά παρακολούθησαν την εμφιάλωση των νερών. Είδαν όλη τη γραμμή παραγωγής, τον τρόπο δηλαδή που η μικρή φιάλη (την οποία πήραν και ως αναμνηστικό δώρο στο τέλος) θερμαίνεται και παίρνει το σχήμα από το καλούπι των 500ml, πώς γεμίζει με νερό και πώς κουμπώνει το καπάκι.

Επίσης, είδαν τον τρόπο που τα μηχανήματα ελέγχουν και διορθώνουν τα λάθη κατά τη διάρκεια της παραγωγής, καθώς έτυχε να διαπιστώσουν τι έγινε όταν παρουσιάστηκε κάποιο μπουκάλι νερού που δεν είχε καπάκι όπως τα υπόλοιπα. Το μηχάνημα αυτόματα το πέταξε εκτός γραμμής παραγωγής. Στη συνέχεια παρατήρησαν την παλετοποίηση και την αποθήκευση στις αποθήκες με τα κλαρκ, ενώ, στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση με την υπεύθυνη που μας ξενάγησε. Τα παιδιά τη βομβάρδισαν στις ερωτήσεις – ομολογουμένως είχαν τρομερές απορίες!

Εκτός από τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν, ήρθαν στο σχολείο κρατώντας στα χέρια τους και έναν αναμνηστικό φάκελο, ένα τετράδιο, ένα στυλό και δώρο έναν χυμό πέρα από το μπουκαλάκι που προαναφέρθηκε και φαίνεται και στη φωτογραφία. Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και μιλούσαν με πολύ ενθουσιασμό για τη συνολική τους εμπειρία στην επιστροφή τους…

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top