Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 19:38

Η Α΄ τάξη στο Μουσείο Παιχνιδιών στην Αρχίπολη

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Τη Δευτέρα 8/4/2019 οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Μπονιάτη Δέσποινα και Γκαραγκάνη Αριάδνη πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Παιχνιδιών στην Αρχίπολη.

Εκεί, μετά τη θερμή υποδοχή, έγινε μια παρουσίαση μερικών παιχνιδιών που έπαιζαν παλιά τα παιδιά, όπως ξύλινα σπαθιά, αυτοσχέδια τηλέφωνα, κούκλες και άλλα. Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, όπου είδαν παιχνίδια που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τη δεκαετία του 1990. Ανάμεσα σε άλλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μερικά από τα πρώτα τσίγκινα και μεταπολεμικά ελληνικά παιχνίδια (τανκς, πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και στρατιωτάκια), καθώς και μερικά μεταγενέστερα παιχνίδια φτιαγμένα από πλαστικό. Γνώρισαν, επίσης, μερικά από τα σχολικά είδη της δεκαετίας του 1950 και μια μεγάλη ποικιλία από επιτραπέζια παιχνίδια.

Μετά την ξενάγηση τα παιδιά κατασκεύασαν το παλιό γαλλικό παιχνίδι Μπιλ Κοκέ. Στο τέλος τα παιδιά είχαν στη διάθεσή τους μια πληθώρα παιχνιδιών για να παίξουν. Ήταν μια εκδρομή που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη!

Πολυμέσα

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top