Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

+30 22410 51498

Τρίτη, Απρίλιος 23, 2024
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 06:15

3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Γράφτηκε από την  Γαλουζή Γαλατιανή

Στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Μιχαλά και Γαλατιανή Γαλουζή διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τον τίτλο: «3η Δεκεμβρίου – Σέβομαι τη διαφορετικότητα και μπαίνω στη θέση του άλλου». Η δράση αυτή διήρκησε όλη τη σχολική ημέρα και κάθε τάξη την παρακολούθησε και συμμετείχε στις δραστηριότητες για μία διδακτική ώρα έκαστη. Το πρόγραμμα για κάθε τάξη ήταν το εξής:

1.     Παρουσίαση PowerPoint (η παρουσίαση επισυνάπτεται παρακάτω) και συζήτηση για τα άτομα αυτά, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πώς μπορεί ο καθένας μας να κάνει τη ζωή τους ευκολότερη και να αντιληφθούν ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

2.     Προβολή ταινίας μικρού μήκους «Ο Νικόλας και η Μαρία γίνονται φίλοι» και συζήτηση πάνω σε αυτήν και τα μηνύματά της.

3.     Βιωματικό παιχνίδι ρόλων με τίτλο: «Μπαίνω στη θέση του άλλου». Τα παιδιά μπαίνοντας στη θέση των ανθρώπων αυτών προσπαθούσαν να περάσουν μία συγκεκριμένη διαδρομή με εμπόδια χωρίς καμία βοήθεια. Τελικά έβρισκαν τον τρόπο να συνεργάζονται και να λειτουργούν σαν μια ομάδα για να φτάσουν στον στόχο τους. 

4.     Μηνύματα σε χαρτόνια. Τα παιδιά με τη συνοδεία του τραγουδιού «Να μην ξεχνάς να αγαπάς» και της προβολής «3 Δεκεμβρίου ημέρα ΑΜΕΑ» έγραψαν τα μηνύματά τους, τα οποία στόλισαν τον εξωτερικό τοίχο του σχολείου στο τέλος της σχολικής ημέρας.

Ήταν μία δράση συγκινητική που άρεσε στα παιδιά και ελπίζουμε να πέτυχε τον σκοπό της. Να μπορούμε να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια των άλλων, να τους σεβόμαστε και να διευκολύνουμε την καθημερινή τους ζωή…για μία κοινωνία καλύτερη…

 

Ενυδρείο Ρόδου

logo aquarium

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

mouseio-neoellinikis-texnis

Μείνετε σε επαφή μαζί μας

2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
Πλατεία Αφάντου, ΤΚ. 85 103, Αφάντου, Ρόδος
Τηλ.: 22410 51498

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Scroll to top